Meteoziv Hungary | Információk rólam és az állomásról

Nyelv/Language: 

 • Autism Treatment
 • Információk rólam és az állomásról


  Magamról

  A nevem Janek Gergő, nicknevem időjárási témájú oldalakon metziv. 26 éves vagyok műszerész végzetséggel. 2002 óta érdekel az időjárás. Kezdetben csak figyeltem az eget, és naplót írtam, majd az évek során nagy érdeklődésem miatt komoly műszerekkel is gazdagodtam. Munkám során műszaki cikkeket javítok. Hobbim a fényképezés, elektronika, és a meteorológia. Szabadidőmben kerékpározok, és fényképezőmmel tájképeket készítek. Mivel maximálisan közel állok az elektronikához, így az oldalon elektronikai projektjeimből is válogathat az olvasó.

  Elhelyezkedés

  Ország : Magyarország
  Város : Budapest

  Elérhetőség

  E-mail : geri.janek@gmail.com

  Állomásról

  A mérőhelyem Budapest északkeleti határán fekszik (XVI. kerület). A méréshez használt műszer a külföldről beszerzett Davis Vantage Pro2. A szenzoroknál törekedtem hogy minden esetben optimálisan legyenek elhelyzve, hogy a méréseket ne befolyásolják.

   

  A kiépitett állomáson a Weatherlink, a Cumulus, és a Graphweather szoftver dolgozik. Napjainkban ezek dolgoznak éjjel-nappal, hogy az olvasó mindig napra kész "jelenlegi" adatokhoz jusson.

   

  Felszerelések :

  Davis Vantage Pro2 -- Hőmérő, Páramérő, Légnyomásmérő, Szélmérő, Csapadékmérő, Napsugárzásmérő, saját készítésű csapadékmérő fűtés vezérlő elektronika, hogy a szilárd csapadék is mérhető legyen. Továbbá a műszer parkban megtalálhatóak még analog Barométerek, Hőmérők, Páramérők, és egy Acurite típusú hordozható villámdetektor.

  Weboldalról

  A meteoziv 2004 nyarán alakult. Akkor még előrejelzés is volt az oldalon, ami aztán az idő előrehaladtával megszünt. Ennek az volt az oka hogy sok időt elvett, és valljuk be azért elég sok weboldal készít előrejelzést, így nem láttam értelmét folytatni. 2005-ben már csak adatfeltöltést végeztem. 2006 és 2010 között az oldal sajnos csak csak vegetált, azaz frissítések nélkül, csak a tananyagok voltak elérhetők, fekete, lehangoló stilussal. 2010 őszén az oldal újra elkezdett frissülni egy új felület mellett. Ez az új felület 2011-ig volt elérhető, mikor váltottunk szintén új stilusra, php-s félautomata adatmegosztással. Ekkor még a WD töltötte fel az adatokat. 2011 nyár elején az oldal elköltözött a .fw-s oldalról, amin elkezdte pályafútását. 2011 óta új szerveren vagyunk elérhetők, melyen 2-szer már bekövetkezett egy stilusváltás. Napjainkban éljük a 3.-at, ami a 2.-tól csak annyiban különbözik hogy kétnyelvű rendszer elérhető, azaz jobb oldalt lehet állítani hogy Angol vagy Magyar nyelvvel szeretnénk olvasni az oldalt. (pdf dokumentumokra nem vonatkozik!) 2014 januárjában a fordítás még nem teljes! A leírások hiányosak, de a menüsáv, adatok már Angol nyelven is elérhetőek.

  Elérhetőség erről a szerverről : 2011.05.27
  Web-kinézet : Weather by You!
  Továbbfejlesztett kinézet : *Janek Gergő (2014.január)*
  Vezérlő szoftver : Cumulus v3.28.5 (3282)

  Továbbfejlesztett kinézet

  *A web kinézet folyamatos fejlesztésen megy keresztül. Ezek a fejlesztések hosszu órák munkájával készülnek, de természetesen ez a munka nem sikerült volna a Météo du Québec és a Weather by You! webolal megtalálása nélkül, ahol az alap template ötletet kaptam. Köszönet érte!*